Om oss

 Jag heter Petra Eriksson och jag driver Ekeröds kennel tillsammans med mina barn Wilma, Julia och Emil. Jag och min man bor i ett hus ute i skogen i Fladalt med en stor rastgård där hundarna kan springa fritt. I familjen ingår också våra hundar som består av 3 dansk/svenska gårdshundar och 1 shetland sheepdog och även min dotter Wilmas shetland sheepdog som kommer och hälsar på.

DSC_1276        DSC_1638

Jag har haft hund sen jag var liten, och 9 år gammal deltog jag på min första utställning med familjens irländska setter.

1987 började jag tävla agility med min bordercollie, och under årens lopp har jag även tävlat i lydnad och vallning. Jag tävlar inte längre då jag åkt på lite artros i knäna och lite problem med yrsel men min dotter Wilma tävlar aktivt i hundsporten agility med våra hundar. Både vi och hundarna tycker det är jätteroligt! Vi ställer även ut våra hundar en del.

DSC_1643       DSC_1658     

Jag har varit aktiv i brukshundsklubben under många år där jag bland annat hållt kurser i både agility och allmänlydnad. Jag är utbildad agilityinstruktör, handledare och hundpsykolog. 

Ända sedan jag var liten har jag drömt om att starta en egen kennel, och 1996 blev drömmen verklighet. Då startade jag Ekeröds kennel och födde till en början upp bordercollie. Året där på 1997 köpte vi vår första dansk/svenska gårdshund som hette Snövit, men vi kallade henne Smulan.

snovittk[1] Smulan

Smulan var verkligen en jättehärlig hund - pigg,glad och otroligt lätt att träna med. Hon är vår stamtik och har fört vidare sitt trevliga temprament på sina valpar. Numera föder jag bara upp dansk/svenska gårdshundar. 

Mitt mål är att föda upp mentalt friska och sunda hundar - kvalitet före kvantitet. Avelsarbetet bedrivs så att de rastypiska egenskaperna bevaras och den genetiska variation som rasen besitter inte utarmas. Alla avelshundar är HD röntgade och utställda. Valparna föds upp inomhus för att de ska få en bra start i livet och utvecklas till friska, trevliga och funktionsdugliga individer. 

Valparna levereras veterinärbesiktiagde, vaccinerade, avmaskade, Id-märkta, dolda fel försäkrade i 3 år och registrerade i SKK. Jag följer SKK:s grundregler och RDSG:s avelsrekommendationer. Jag vill gärna hålla kontakt med valpköparen för att kunna följa valpens utveckling och höra hur det går för er.